Fredag den 5. maj 2017 kl: 18:00 inviterer SPOT festival og Aarhus Studenterradio til SPOT på Viden på Godsbanen.
SPOT hylder passion og drivkraft – ikke kun indenfor musikken! Som noget nyt vil SPOT inddrage byens studerende til en debat om emner, som de brænder for. Udgangspunktet er sætningen: ‘Verden ville være et bedre sted hvis…’.
Her kan du høre otte oplæg om:
Lasse Løber – Verden ville være et bedre sted, hvis vi havde bedre smartphonevaner
iPhoneen kom til verden i 2007 og sidenhen har vi euforisk omfavnet den smarte lille skærm. I Sydkorea sendes teenagere på afvænning for deres smartphone afhængighed – og med fantomvibrationer og ‘Fear Of Missing Out’-syndrom nærmer tendenserne sig Danmark. Smartphonen giver os en masse fordele, men det er på tide, at vi forholder os kritisk til den.
Kaspar Ottosen – Det postfaktuelle samfund
Hvad er medierne og læsernes rolle og ansvar i det postfaktuelle samfund?
Vi lever alle i små filterbobler, hvor vi bliver bombarderet med nyheder der bekræfter det, vi mener i forvejen, og vi bekymre os mindre om sandheden af det, vi bliver præsenteret for.
Chresten Ibsen – Banker, Boliger, Gæld og Penge
Vi er blevet afhængige. Ikke kun af stoffer, rock’n’roll, alkohol og sociale medier, men af vores banker. Vi er i dag slet ikke i stand til at overholde vores rammer for at være borger i Danmark uden at have gæld og være knyttet til et pengeinstitut. Vækst er blevet en guldkalv, som kan løse enhver samfundskrise – uanset hvilken vækst det er og uanset konsekvenserne af væksten.
Henrik Hoe Jakobsen – Tabuet om at være sæddoner
Flere og flere børn bliver født ved hjælp af sæddonation, men at være sæddoner er stadig et tabubelagt emne. Hvilke tanker går der igennem hovedet på en sæddoner? Hvordan forholder man sig til frygten, ansvaret og tanken om, at man måske om 18 år skal høre en fremmed sige “Hej far”.
Jakob Trolle – SOLOpodcast
Musikmediet har skabt en platform for den kvalificerede samtale om musik. Overalt vrimler det med mennesker, der har hjernen og vokabulariet fyldt til bristepunktet med viden om lige netop deres yndlingskunstnere. Alle bør snakke om musik, mindst en gang om dagen. Vi skal stoppe med bare at lytte til musik – vi skal også tale om den.
Søren Bøge – Miljørigtige hygiejnebind, der gør en forskel
Unge kvinder i det vestlige Kenya kæmper mod fattigdom. Med begrænsede ressourcer, hvor der kun er råd til mad, er der ikke penge til basale hygiejneindkøb. Det betyder helt konkret, at der ikke er råd til bind. Det har store konsekvenser for især pigerne, som i menstruationsperioden ikke har mulighed for at tage i skole. Det har afgørende betydning for pigernes skolegang og arbejdsliv – og dermed muligheden for at kæmpe sig ud af fattigdom.
Laurits Svarrer Pedersen – Verden ville være et bedre sted, hvis vi lavede Punk-Akademia
I mange år har akademisk viden stået på en piedestal, bygget af konventionel videnskabsteori og formalia. Det har betydet, at akademisk viden har været skabt mere eller mindre isoleret fra andre grene af menneskets erkendelse. Vi skal turde at bruge kunstverdenens eksperimenteren som inspiration i akademisk vidensdannelse.
Alexis Rhyner – REstart
Der er millioner af flygtninge i Europa, som har erfaring, uddannelse og evner – men som ikke har mulighed for at gøre brug af traditionel fundraising. REstart vil skabe samarbejder mellem lokalsamfund, den private sektor og flygtninge. Hvis et lokalsamfund kollektivt investerer i lokale flygtninge, kan de være med til at genstarte deres virksomheder. Hvis alle investerer – vinder alle.
Hvad er SPOT PÅ VIDEN?
SPOT PÅ VIDEN er en formidlingsplatform for studerende, som lægger op til debat, skarpe budskaber og vidensudveksling. Ligger du inde med en stor passion for et emne, har du via SPOT PÅ VIDEN muligheden for at formidle dit budskab til byens studerende og publikum på SPOT festival. SPOT PÅ VIDEN lægger vægt på, at de deltagende kan argumentere skarpt og kreativt om emner, som de brænder for.