BLIV FRIVILLIG PÅ SPOT

Hvert år har flere hundrede af dygtige, entusiastiske og arbejdsomme frivillige en helt afgørende rolle for, at SPOT Festival kan køre professionelt og smertefrit. Samtidig er man som frivillig med til at skabe og sprede den gode stemning på hele festivalen, da man er en del af SPOT Festivals ansigt ud af til i kontakten med gæsterne, musikerne og de andre frivillige.

Når man er frivillig, så er udgangspunktet at der arbejdes én dag (timeantallet der skal arbejdes afhænger af vagten) og så har man resten af festivalen fri.

Som frivillig bliver man en del af et kollektiv af engagerede og uundværlige frivillige, der virkelig formår at få tingene til at lette – og som er med til at sætte spot på dansk og nordisk upcoming-musik både indenlands og udenlands. Der ud over får man en SPOT Festival billet samt forplejning under ens vagt. Når man har fri, kan man indløse sine tildelte øl/vand billetter i frivillig loungen; FriVilla.

Mange bliver bidt af det og vender tilbage år efter år, men vi kan altid bruge flere frivillige. Alle interesserede opfordres hermed til gøre opmærksom på sig selv – dog skal man være fyldt 17 år ved festivalens start.

*Registrering kræver konto hos Facebook, Google eller Microsoft.

ARBEJDSOPGAVER PÅ SPOT FESTIVAL

For at gøre det nemmere for dig at ønske, hvilket område du gerne vil arbejde med, har vi lavet en beskrivelse af de forskellige arbejdsopgaver.

Arbejdsopgaverne vil være opdelt efter, om de foregår før/efter festivalen, eller om de er en del af afviklingen af festivalen, og derfor finder sted under denne.

En god idé er det, at man husker det praktiske tøj, når man skal være frivillig. Gem danseskoene til du har fri på festivalen og tag i stedet de komfortable sko på, tøjet som gerne må blive lidt beskidt og den varme, tykke trøje med.

OPGAVER FØR OG EFTER FESTIVALEN

Opbygning/nedtagning/oprydning

Har du lyst til at nyde hele festivalen uden at skulle arbejde samtidig, og har du tid til at komme før selve festivalen starter eller efter afslutningen af festivalen, så er muligheden der. Hvis du har mod på at finde din indre handyman frem, så kom og deltag i de hyggelige stunder med de andre fremmødte for sammen at bygge de fysiske rammer for festivalen op og herunder opsætte hegn, lys, strøm og alt, hvad der ellers hører til på festivalen. Måske du har lyst til være med til at pille ovennævnte opstilling ned igen og føre festivalpladsen tilbage til den tilstand vi modtog den i, da vi startede. Vi søger folk der ikke er bange for at smøge ærmerne op og måske få lidt sved på panden. Hvis du vil arbejde på din muskelmasse er det her du skal slå til.

OPGAVER UNDER FESTIVALEN

Fælles for disse opgaver er, at der i forbindelse med dem alle sammen er forskellige perioder med ventetid. Det kan være ventetid på en opvask, folk at checke ind/køre/hjælpe videre, gear at flytte. Men det er også her, der er mulighed for at skabe gode, nye forbindelser med de andre medlemmer af teamet.

Bandrum

Bandrum søger glade, søde, dejlige og venlige medhjælpere, der har lyst til at gøre, hvad de kan, for at musikerne og andre optrædende også får en speciel god oplevelse på SPOT Festivalen, når de benytter sig af de dertil indrettede bandrum. Din opgave består oftest i at klargøre disse og sørge for, at de forskellige bands bliver serviceret med hensyn til kaffe, te, frugt, snacks, øl, vand og håndklæder, og i det hele taget stå som SPOTs forlængede servicearm. Kort sagt skal du sørge for, at der hersker en hyggelig og afslappet stemning i bandrummene. Denne vagt består i høj grad af længere perioder med ventetid og kortere, men travle ryk; dermed bliver der også tid til at hygge med de andre frivillige. Glade smil, serviceminded, imødekommenhed og ordenssans er kodeordene.

Brandvagt

Denne vagt består helt simpelt i at holde vagt ved en branddør og at åbne denne, hvis man får besked på det af sikkerhedsvagter. Brandvagten er en vagt, som er spredt rundt på hele festivalpladsen. I og med vagterne er placeret ved alle branddøre og nødudgange, er det muligt, både at skulle holde vagt et stille sted og ude blandt folk. Derfor skal man være indstillet på til tider at snakke med festivalgæster og i mange tilfælde hjælpe dem med at finde en dør, der kan bruges.
Hvis du er smilende og behjælpsom, selv når det går lidt langsomt, vil denne tjans være noget for dig. Vigtigt er det på denne vagt, at man husker det praktiske og varme tøj, da man kan blive stillet ved en nødudgang udenfor.
Opgaven kan også byde på ad hoc opgaver ved andre vagter, hvor der er brug for ekstra hjælp. Så hvis du ikke er bange for, at en rolig vagt pludselig bliver ændret til en med mere gang i, så er det bestemt brandvagten, som er noget for dig.

Catering

Cateringholdet er en meget vigtig instans på enhver produktion. Det er essentielt, at alle musikere og samtlige frivillige får noget godt at spise således, at de kan udføre deres opgaver på fuld mave.
Spisetiderne er som oftest det, folk virkelig ser frem til, og cateringområdet skal gerne være et sted, man har lyst til at komme igen og igen. Der vil være perioder med stort arbejdspres og tendens til lettere stres, men til gengæld vil der i perioder også være god tid til at tage sig en slapper med de andre fra cateringen. Vi vægter, at alle får en positiv oplevelse af et godt måltid i en glad atmosfære. Så har du lyst til at være en del af et større team af engagerede, som sammen deltager i produktion og servering af mad til en buffet med op mod 1200 kuverter til hvert måltid, er det her vi har brug for dig.

Billetkontrol

De frivillige ved indgangen er de første personer, der møder de betalende gæster, når de kommer til festivalen. Det er en hyggelig vagt, hvor man kommer i kontakt med mange forventningsfulde mennesker, og det er i sagens natur en af billetkontrollørens vigtigste opgaver at sørge for, at gæsterne ankommer til en rar, hyggelig og afslappet stemning. Her skal gæsternes billetter scannes, og de skal have deres armbånd på samt tilegne sig viden om SPOT Festivalen gennem spørgsmål/svar og evt. uddeling af musikprogram. Her har du mulighed for at yde en topservice til SPOT Festivals gæster, samtidig med at du spreder en glad stemning – selv når du med et smil på læben hjælper med en pludselig opstået forhindring.

Stagehand

Som stagehand vil din primære arbejdsopgave være at slæbe musikudstyr og andet grej frem og tilbage mellem A og B. Indimellem skal det gå stærkt, det er umiddelbart før et band går på og umiddelbart efter et band går af, men når først koncerten er i gang, går tjansen mere stille for sig med mulighed for indimellem at holde fri. Her skal du blot sørge for, at der hele tiden er kaffe på kanden og se til, at de folk, der ellers arbejder omkring scenen har, hvad de skal bruge.
Som stagehand kan du have en lille smule mere arbejdstid end andre frivillige, men til gengæld vil der være perioder i løbet af vagten, hvor du egentlig bare kan slappe af og nyde musikken, fordi der ikke er så meget at lave. Det vigtigste er faktisk, at du er stabil og kan tage fat, samt at du trives både i stressede og stille perioder. Typisk vil man arbejde 3-6 stykker sammen. Det er en fordel, hvis man selv er musiker, men ikke nødvendigt.

Barvagt

Som frivillig i baren skal man være over 18 år. Man skal gerne være servicemindet, da man, ud over at servere for gæsterne, er med til at give en god og hyggelig stemning videre til publikum. Man skal ikke være uddannet bartender, men kan man finde ud af at knappe en dåseøl op og servere drinks, så er man perfekt til jobbet. Man skal også hjælpe med at fylde op og give en ekstra hånd med, når det er nødvendigt.
Tingene kommer til tider til at gå tjept på denne vagt, så man skal ikke være bange for at tingene til tider skal gå hurtigt. På vagten kommer man til at arbejde sammen med professionelle bartendere, som hjælper, hvis man har spørgsmål eller brug for hjælp. Da barerne først åbner i løbet af eftermiddagen, vil denne vagt først starte dér og vare til festivalsområdet lukker. Så ønsker man at gøre tørstige gæster glade, og er man ikke bange for et højt arbejdstempo, så er dette bestemt vagten for dig.